Se arată toate cele 17 rezultate

Show sidebar

Fiecare persoana ar trebui sa se asigure inainte sa se duca la o programare pentru manichiura sau pedichiura ca instrumentele folosite de catre personal sunt dezinfectate. Acest lucru este esential pentru protejarea oamenilor de diversele boli care se pot transmite prin folosirea instrumentelor de la o persoana la alta. Astfel, pentru a usura procesul de sterilizare a ustensilelor, au aparut de cativa ani pe piata diverse sterilizatoare pentru manichiura, pedichiura, menite sa asigure instrumente curate si sterlile la fiecare utilizare.

Tipuri de sterilizatoare pentru manichiura

Magazinul Acado.ro a schitat o gama diversificata de sterilizatoare de manichiura pentru a corespunde unui numar cat mai mare de nevoi si dorinte. In grila de produse se regasesc sterilizatoare quartz, sterilizatoare UV, sterilizatoare prin temperaturi ridicate, sterilizatoare cu ultrasunete, sterilizatoare simple care necesita solutie de sterilizat sau sterilizatoare cu aburi.

Sterilizatorul quartz profesional este unul dintre cele mai intalnite tipuri de sterilizatoare pentru manichiura de pe piata. Aceste modele functioneaza pe baza de bile quartz sau substanta quartz, care se incalzesc pana la o temperatura de 250 de grade Celsius. Aceasta temperatura este dovedita a fi una ideala pentru distrugerea bacteriilor si a germenilor de pe instrumentele de lucru in acest domeniu. Puterea acestora poate varia de la 75 W pana la 100 W, iar timpul necesar pentru sterilizare este de 20-30 de minute.

Sterilizatorul UV este cel care ajuta in stoparea aparitie bacteriilor si germenilor pe aparatele de lucru. Acest lucru inseamna ca instrumentele si echipamentele de lucru trebuie sa fie in prealabil dezinfectate si igenizate. Acest tip de sterilizator UV este des intalnit in saloane.  Dupa ce au fost sterilizate, instrumentele sunt introduse in acesta pentru a asigura o dezinfectare indelungata pana la folosire.

Sterilizatorul prin temperaturi ridicate ajunge pana la 250 grade Celsius. In acest model, instrumentele sunt introduse, iar sterlizatorul incepe sa degaje caldura. Astfel, se asigura o actiune antibacteriana si antigerminare pana la 60 de minute.

Sterilizatoarele cu ultrasunete sunt destul de noi pe aceasta piata, avand un randament de 100%. Aceste modele au nevoie de apa si prin puterea ultrasunetelor se elimina bacteriile si germenii de pe instrumente. Ultrasunetele sunt microvibratii care apar atunci cand in interior se afla un lichid, avand o putere atat de mare incat pot inlatura chiar si rugina. Este una dintre cele mai bune alegeri deoarece actioneaza in profunzime, pana si in locurile greu accesibile.

Sterilizatoarele simple sunt cele care necesita introducerea unei substante de sterilizare care apoi o sa fie scursa de catre aparat intr-o tavita. Este necesar ca instrumentele sa stea cel putin 20-30 de minute in acest aparat pentru un proces amplu si in profunzime.

Sterilizatoarele cu aburi sunt cel mai des intalnite pentru prosoapele folosite in timpul procesul de manichiura sau pedichiura. Aburul are o putere foarte mare, asigurand dezinfectarea adanc in tesatura