Se arată toate cele 22 de rezultate

Show sidebar

Acetona 8 in 1 Eveline Cosmetics

15.00 lei

Acetona pentru manichiura hybrid Eveline Cosmetics

15.00 lei

Acetona profesionala Eveline Cosmetics

15.00 lei

Degresant manichiura hybrid Evelin Cosmetics

15.00 lei

Ser intens regenerator pentru unghii Eveline Cosmetics

12.00 lei

Tratament 6in1 care&colour Eveline Cosmetics

10.00 lei

Tratament 8 in 1 Gold Eveline Cosmetics

12.00 lei

Tratament 8 in 1 Silver Eveline Cosmetics

12.00 lei

Tratament 8in1 Sesitive Eveline Cosmetics

12.00 lei

Tratament 9in1 pentru unghiile picioarelor Eveline Cosmetics

12.00 lei

Tratament After Hybrid Eveline Cosmetics

12.00 lei

Tratament cu calciu si proteina din lapte Eveline Cosmetics

13.00 lei

Tratament de intarire cu efect de gel Eveline Cosmetics

12.00 lei

Tratament de unghii cu avocado Eveline Cosmetics

12.00 lei

Tratament pentru cimentarea unghiilor Eveline Cosmetics

12.00 lei

Tratament pentru intarire Eveline Cosmetics

12.00 lei

Tratament pentru unghiile picioarelor impotriva micozei Eveline Cosmetics

12.00 lei

Tratament Pro Hybrid Eveline Cosmetics

12.00 lei

Tratament SOS pentru unghii casante si fragile

12.00 lei

Tratament Vitamin Booster 6in1 Eveline Cosmetics

12.00 lei

Ulei parfumat pentru unghii si cuticule Green Oil Eveline Cosmetics

12.00 lei

Ulei pentru unghie si cuticule Eveline Cosmetics

12.00 lei

Unghiile cresc in mod constant, iar ritmul lor de crestere incetineste datorita circulatiei slabe sau imbatranirii. Unghiile de la maini cresc mai repede decat cele de la picioare, la o rata de 3 milimetri pe luna si este nevoie de sase luni pentru ca unghia sa se refaca complet.

Unghiile sunt compuse dintr-o structura stratificata de proteine numite keratina. Acestea cresc din zona de la baza unghiei, de sub cuticula. Unghiile sanatoase sunt netede, fara adancituri sau caneluri, sunt uniforme in culoare si consistenta si nu au pete sau nu sunt decolorate. O schimbare a aspectului, texturii sau formei unghiilor ar putea indica deficiente nutritive.

De aceea, pentru a mentine unghiile sanatoase, exista diverse tratamente pentru unghii cu diferite complexe de vitamine.

Tratamente pentru unghii cu vitamine si minerale

Iata cele mai importante 8 vitamine si substante nutritive pentru a va mentine unghiile sanatoase:

Biotina

Biotina este o vitamina din categoria complexa B, cunoscuta si sub numele de vitamina B7, coenzima R si vitamina H.

Promoveaza o crestere sanatoasa a celulelor si ajuta la metabolizarea aminoacizilor care construiesc proteine esentiale pentru cresterea unghiilor.

Deficitul de biotina este rar, dar consumul de biotina prin alimente sau suplimente poate contribui la intarirea unghiilor fragile si la imbunatatirea cresterii acestora.

Alte vitamine B

Cu toate acestea si alte vitamine B sunt importante si pentru sanatatea unghiilor, precum vitamina B12 care joaca rolul de absorbtie a fierului, precum si in dezvoltarea celulelor rosii din sange. Atat fierul cat si B12 sunt necesare pentru mentinerea unghiilor puternice si sanatoase. Lipsa vitaminei B12 duce la depigmentarea unghiilor.

Fier

Fierul compune centrul celulelor rosii din sange, care transporta oxigenul in organe si in fiecare celula din corp, inclusiv in unghii.

Fierul este necesar pentru a oferi celulelor oxigenul adecvat, care, la randul sau, este necesar pentru unghii sanatoase. Daca aveti deficit de fier, forma si aspectul unghiilor pot fi afectate.

Magneziul

Magneziul este un mineral implicat in peste 300 de reactii din organism, inclusiv sinteza proteinelor, care este necesara pentru cresterea unghiilor.

Aportul adecvat de magneziu este esential pentru a preveni crestaturile verticale ale unghiilor. Acest mineral ajuta si la sintetizarea proteinelor si la formarea de unghiilor noi.

Proteinele

Unghiile sunt formate in principal dintr-o proteina structurala fibroasa numita keratina. Acest lucru ii confera unghiile rezistenta. De asemenea, protejeaza unghiile de deteriorari sau de stres.

Aportul adecvat de proteine este necesar pentru a produce keratina, care este responsabila pentru mentinerea unghiilor puternice si elastice.

Omega-3

Acizii grasi din Omega-3 pot ajuta la lubrifierea si hidratarea unghiilor, oferindu-le un aspect lucios.

Pentru a preveni unghiile uscate si fragile, se pot consuma acizi grasi din omega-3 ce sunt adecvati nevoilor fiecaruia. Acestia ajuta unghiile sa fie hidratate corespunzator, oferindu-le un aspect sanatos.

Vitamina C

Vitamina C este esentiala pentru producerea de colagen, o proteina care da forma, rezistenta si integritate la multe tesuturi si constituie baza unghiilor, parului si dintilor. O deficienta a vitaminei C poate duce la unghii fragile, precum si la cresterea incetinita a acestora.

Zincul

Zincul este necesar pentru multe reactii din organism, inclusiv cresterea si divizarea celulelor.

Unghiile sunt alcatuite dintr-un tip de celula care creste si se imparte rapid. Din cauza acestei productii rapide, este necesara o cantitate constanta de zinc pentru a promova cresterea sanatoasa a unghiilor. Proteinele animale sunt o modalitate foarte buna de adauga zinc in dieta, dar si anumite alimente vegetale.

Cu ajutorul diverselor tratamente pentru unghii constituite din vitaminele necesare fiecarei probleme in parte, combinatiile de vitamine, minerale și nutrienți contribuie la creșterea și menținerea unghiilor sănătoase.